top of page
WELKOM BIJ

MR. JONES

groothandel sticker
winkel sticker

MR. JONES

Mr. Jones is ontstaan vanuit de gedachte dat een product pas echt ’goed‘

is wanneer het, naast hoogwaardige producteigenschappen, tot stand is gekomen op verantwoorde wijze. Echt lekkere thee met aandacht voor mens en milieu is voor Mr. Jones dan ook het uitgangspunt.

DOOSJES

Stunning Sofia

-

Biologische groene Chinese thee met natuurlijke jasmijnbloem.

Smoking Joe

-

Chinese zwarte, boven naaldhout, gerookte thee, ook wel Lapsang Souchong.

Little Green Bag

-

 Biologische en Fair Trade groene thee, afkomstig van 's werelds hoogste biologische plantage in India.

Monkey's Wedding

-

Biologische en Fair Trade zwarte thee, afkomstig van 's werelds hoogste biologische plantage in India .

Hotel d'Amour 

-

Traditionele Chinese zwarte thee met natuurlijke rozenblad.

Cape Farewell

Biologische en Fair Trade rooibos, uit

Zuid-Afrika.

Black Beauty

-

Biologische en Fair Trade zwarte thee, afkomstig van 's werelds hoogste biologische plantage in India. 

Chef Chaoun

-

Biologische en Fair Trade groene thee met biologisch muntblad.

Natural High

 -

 Biologische en Fair Trade zwarte thee, afkomstig  uit Egypte.

Lulu's Garden

-

Traditionele Chinese zwarte thee met natuurlijke lycheebloesem.

Instant Karma

-

Biologische Chai kruiden melange, ook wel Garam Massala.

Nice Nancy

-

Biologische citroen verveine, 

afkomstig uit Spanje.

#MRJONESTEA

BEDRIJF

OVER

MR.JONES

Mr. Jones is ontstaan vanuit de gedachte dat een produkt pas echt ’goed‘ is wanneer het, naast hoogwaardige producteigen-schappen, tot stand is gekomen op verantwoorde wijze. Echt lekkere thee met aandacht voor mens en milieu is voor Mr. Jones dan ook het uitgangspunt.

 

Mr. Jones stelt zich derhalve ten doel om zijn klanten lekkere en gezonde thee te bieden en tegelijkertijd een eerlijke verdeling van inkomsten in de theeketen en een verantwoorde wijze van productie te bereiken. Mr. Jones voelt daar een eigen verantwoordelijkheid, waar mogelijk ondersteund door keurmerken.

 

Omdat Mr. Jones een verscheidenheid van producten en materialen uit verschillende landen betrekt, vraagt elk product zijn eigen afweging.

 

Een groot aantal van de Mr. Jones theeën en infusies is biologisch geteeld en ook zodanig gecertificeerd. Daarnaast is een substantieel deel van het assortiment ingekocht op basis van principes van ‘eerlijke handel’. Voor dat gedeelte van de theesoorten die Mr. Jones niet Fair Trade kan verkrijgen, wordt een meerprijs gereserveerd met charitatieve bestemming.

 

Voor de hulpmaterialen die gebruikt worden bij het verpakken, kiest

Mr. Jones, indien voor handen en technisch haalbaar, voor die materialen die herbruikbaar zijn of op andere wijze zo min mogelijk schade doen aan onze leefomgeving.

 

Ook in de keuze van onze partners zullen wij, waar mogelijk, kiezen voor die bedrijven die op een maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen.

OVER

THEE

Mr. Jones betrekt zijn theeën en kruiden uit verschillende landen en elke soort heeft zijn eigen unieke afkomst. Alle theesoorten worden met de groot- ste zorgvuldigheid geselecteerd en betrokken van ‘s werelds beste theegebieden en tuinen en worden naderhand niet gearomatiseerd of gemelangeerd met andere theesoorten (single source).

Mr. Jones kiest voor het pure product, dat bovendien te herleiden is tot aan de bron. Omdat thee een natuurproduct is kunnen er door seizoensinvloeden kleine verschillen in smaak en kleur optreden.

 

Mr. Jones theeën en infusies bestaan alleen uit natuurlijke ingrediënten, ofwel het pure thee- blad of kruid. Geen van zijn theeën bevat 

kunstmatige toevoegingen.

 

De Chinese theeën verkrijgen hun aromatische geur en smaak - op  traditionele wijze  door toevoeging van het natuurlijke bloemblad.

Voor zowel horeca, winkels en particulieren heeft Mr. Jones een assortiment bestaande uit twaalf verschillende theeën en infusies in doosjes met daarin individueel en luchtdicht verpakte papieren zakjes thee (fannings of teabag cut).

 

Het identieke assortiment van dezelfde oorsprong heeft Mr. Jones ook in de blad theeën (whole leaf). Voor winkels en particulieren zijn deze beschikbaar in blikjes, voor de horeca eveneens in hersluitbare zakken.

 

Daarnaast heeft Mr. Jones een aantal bijzonder exclusieve en verfijnde bladtheeën. Deze zijn in iets kleinere hoeveelheid verpakt en geschikt voor zowel particulier als  horeca gebruik. Ze zijn  verpakt in goud folie zakken.

De beschikbaarheid kan iets variëren.

bottom of page